History

Historie

Ahlgren & Andersen et udspring af Engros Biler Danmark

Ahlgren & Andersen er et udspring af Engros Biler Danmark, der blev stiftet i 2012 af den dengang kun 22 årige Nickals Ahlgren. Nicklas Ahlgren er opflasket med iværksætteri og forretninger. Nicklas far var en dygtig forretningsmand, og før ham Nicklas farfar. Af sin far lærte Nicklas at ”lugte en god forretning”, og at ikke være bange for tage chancer. Mottoet er: ”Hvis du er i tvivl, så tryk på speederen” I 2010 fik Nicklas sin HHX eksamen med blandende karakterer. Han måtte faktisk gå et år ”om”, da han havde for meget fravær. I de fag, der havde Nicklas interesse, f.eks. afsætningsøkonomi og virksomhedsøkonomi, opnåede han flotte karakterer. ”Passion” er det, der ”driver værket” for Nicklas Ahlgren, så i de fag, hvor han ikke kunne finde ”passionen frem” blev karaktererne knap så gode! Derfor rakte gennemsnittet ikke umiddelbart til at komme ind på en videregående uddannelse. Planen var dog på længere sigt at læse en HD på handelshøjskolen. Nicklas far skaffede ham, kort tid efter studentereksamen, et job i bilbranchen. Nicklas gik på arbejde, men havde lidt svært ved at finde passionen frem. I starten af 2011 og følte han, at havde ”mistet pusten” og passionen for jobbet.

Et vendepunkt og starten på Engros Biler Danmark

Han drøfte situationen med sin bedste barndomsven, der sagde til ham, ”hvis du ikke vil arbejde i bileksportbranchen, hvad vil du så lave?” Den sætning blev et vendepunkt for den unge Nicklas. Han besluttede sig for at ”give den en skalle”, og i 2012 stiftede han Engros Biler Danmark. Det startede på et 8 m2 kontor i Hvidovre, uden vinduer til sollys, og med en udendørsplads til 60 biler. Nicklas arbejdede dag og nat for at få gang i forretningen.

Konceptet bag Engros Biler Danmark

Engros Biler Danmark indkøber biler fra danske forhandlere og eksporterer dem til kunder i hele Europa. Det er typisk biler, som er svære for bilforhandlerne at omsætte på det danske marked. Engros Biler Danmark tilbød lige fra starten at byde på ALLE de biler, som forhandlerne ønskede at afsætte. Det var nyt i 2012, og Engros Biler Danmark blev derfor hurtigt en populær samarbejdspartner blandt forhandlerne. Forretningsmodellen bag Engros Biler Danmark er således baseret på høj volumen og lav avancer. Allerede efter det første år omsætter Engros Biler Danmark for et to-cifret millionbeløb og Nicklas Ahlgren tjener sin første million. Bileksporten kommer de danske bilkøbere til gode. Den udenlandske efterspørgsel er medvirkende til, at prisen på byttenbilen højere. Samtidig sendes gamle biler ud af Danmark, så der bliver plads til nye og mere sikre biler på landevejene. Engros Biler Danmark får hurtigt succes, og Nicklas indser, at han ikke kan nå alle opgaverne selv. Han ansætter derfor en god ven, Sebastian Jensen, til at køre land og rige rundt til bilforhandlere for at gøre dem opmærksom på Engros Biler Danmark. Nicklas bliver ”hjemme” på kontoret og sørger for at byde på bilerne. Samtidig klarer han de administrative opgaver. Allerede efter det første år omsætter Engros Biler Danmark for et to-cifret million beløb, og Nicklas Ahlgren tjener sin første million! Vel at mærke uden hjælp fra investorer eller ”business angles”. Forretningen vokser stødt og i 2014 ansætter han endnu en god kammerat, Dean Pham, til også at hjælpe med administrative opgaver

Venner og forretning går hånd i hånd

Som mange andre ”start-ups”, har Nicklas Ahlgren benyttet sig af sit netværk. Især i starten ansatte Nicklas venner og bekendte, hvor han vidste at kemien passede. Gennem årene har Nicklas Ahgren selvfølgelig erfaret, at ”træerne ikke vokser ind i himlen”. Det er blevet til MANGE arbejdstimer, bekymringer og ”uforudsete udfordringer”. Men Nicklas Ahlgren har et fantastisk talent for at arbejde under pres og for hele tiden at ”ville mere”. Han ”opsøger heldet”, og det har vist sig at give pote.

Ahlgren Andersen Automobiler Køge åbner april 2016

Engros Biler Danmark går fantastisk og vækster enormt både i omsætning, antal biler og fysisk plads. Der etableres afdelinger i både Hvidovre og Brønshøj, men det er svært at holde styr på logistikken, når virksomheden er spredt på flere adresser. Nicklas beslutter at flytte hele virksomheden under ”et tag”. Han finder frem til Tangmosevej 100 i Køge. Her er grunden på 9500 m2, men kun 4500 m2 er brugbare, så det er nødvendigt at renovere plads hele 3 gange. I 2017 tilføjes yderligere 6000 m2 tæt på lokationen. Nicklas Ahlgren hele tiden haft en vision om at åbne en ”traditionel bilforretning”. 1. april 2016 åbner Ahlgren & Andersen Automobiler på Tangmosevej 100 i Køge. Navnet Ahlgren & Andersen blev valgt fordi Nicklas far hedder Ahlgren og Nicklas mor hedder Andersen. De er stadig sammen på 37. år uden at være gift. Hos Ahlgren & Andersen Automobiler i Køge sælges der primært biler, der har kørt mellem 5.000-200.000 km., og som er mellem 1-10 år gamle.

Ahlgren & Andersen tilbyder Danmarks billigste priser

Nogle af de biler, der handles med i søsterselskabet ”Engros Biler Danmark”, passer perfekt til danske bilkøbere, så det er oplagt at sælge dem i Danmark frem for at eksportere dem. Den gode synergi mellem Engros Biler Danmark og Ahlgren & Andersen bevirker, at der kan sættes mange biler til salg med lav avance. Samtidig får kunderne en attraktiv pris for ”byttebilen”, da den efterfølgende nemt kan afsættes til Engros Biler Danmark. Siden starten i 2016 har mere end 1500 glade kunder købt og solgt deres bil hos Ahlgren & Andersen.

September 2018 Ahlgren & Andersen Tåstrup

Ahlgren & Andersen åbner i september 2018 endnu en filial på Rugmarksvej 33 i Tåstrup. I alt 3000 m2 med plads til biler på et stort udenoms-areal samt udstilling og administrationsbygninger. I Tåstrup er der et bredt udvalg af nyere modeller fra ca. 0-4 år. Prisklasser fra 150.000 til 500.000 kr. Her er der et stort udvalg af ”premium mærker” som f.eks. BMW, Audi, Mercedes

Nyt leasingkoncept hos Ahlgren & Andersen

I september 2018 lancerer Algren & Andersen ligeledes et helt unikt leasingkoncept. Der kan indgås leasingaftale på 12 eller 24 måneder. Det er nemt og overskueligt at indgå aftalen, og de månedlige udgifter til bil er kendte. Ahlgren & Andersen står for ”tilbagekøbet”. Efter endt leasingaftale afleveres bilen til Ahlgren & Andersen.

Fremtiden for Ahlgren & Andersen

Der arbejdes på højtryk for at skalere forretningsmodellen ved at gøre virksomhederne mere on-line baserede. Målet er at fordoble salget af biler inden for få år. Strategien er at få flere Ahlgren & Andersen forretninger på landkortet. Der er kig på ”Trekantsområdet”, da mange jyske kunder allerede nu køber bil hos Ahlgren & Andersen Samtidig er der planer om, at Engros Biler Danmark vil åbne forretninger i udlandet. Koncernens omsætning forventes i 2018 at blive på tæt på en millliard